Reunits al voltant de la taula...

Reunits al voltant de la taula...
El temps passa agradablement

NIAGARA .07. Aigua a dojo.


Les catarates de Niagara impacten com a fet de la natura, per la seva potència i la contundència del salt principal, un arc de més de 160 metres de llargada i una altura de quasi 80 metres, amb una gran quantitat d'aigua que genera un nuvol de gotes que s'aixequen a doble altura.

Més avall, o sigui més cap al nord, a la dreta hi ha els dos salts dels USA, més discrets, amb un llit de pedres als peus i les pasareles per fer la visita des de l darrera de la película d'aigua.

Però també impacta, i de manera menys agradable, per l'entorn urbanitzat que té. De fet el riu atracvessa una població, al seu dia senzilla, de cases baixes i carrers arbrats i mig barrejat amb la natura originària, i avui dia convertit en un nucli de locals de comerç, diversió i menjar ràpid o vendes per a turistes que deixa un regust de parc temàtic a l'americana, amb restaurants, hotels, cases de màquines de joc o botiques de rampoines per als milers de curiosos que han vingut a veure el salt del riu.

Sembla Las Vegas, en petit i sense tants casinos, la gent passejant-se amb l'indumentària del turista de grup, o families en bloc, i els que han anat al vaixell que s'acosta al salt llueixen l'impermeabel que donen, prim i de color blau, els pitufos, i van d'un costat a l'altre, d'una botiga a la del costat, pojant i baixant dels autobusus Shuttle, de manera que l'espectacle i l'atenció està més a fora que dintre del riu.

Amb tot són uns salts d'aigua impressionants, un boçi de selva i natura imponent en mig de la civilització.